​Tandbehandling

Klinikken råder over en moderne tandunit og digital tandrøntgen. Al tandbehandling foregår under sikker narkose og der bliver smertebehandlet både før og efter. Behandlingen foregår ambulant ( det vil sige, at dyrene indlægges fra morgen til eftermiddag) og der er mulighed for, at blive her under forbedøvelsen indtil dyret er faldet til ro.

Vi udfører ultralydstandrensning, kirurgisk ekstraktion af tænder, operationer på tandkød, fjernelse af tilbageholdte mælketænder mm.

Efter endt behandling får dyret sit eget tandkort med hjem med beskrivelse af hvad der er udført.

Over 70 % af hunde og katte over to år har problemer med tænder og mundhule. Det kan starte med plaque der udvikler sig til tandsten og senere til kronisk betændelse af tandkød, der igen kan medføre at tænderne tabes. I værste fald kan det medføre betændelse i kæbeknoglerne. Desuden kan der ske en videreføring af bakterier til blodbanen, som kan medføre sygdomme i hjerte, nyrer, lunger mv. Derfor er det vigtigt at få tjekket tænderne på både hund og kat mindst en gang årligt og oftere hos ældre dyr. Mange gange er det ikke muligt at undersøge mundhulen ordentlig uden narkose.

Symptomerne kan være dårlig ånde, vægring ved at tygge hårde ting, savlen, blødende tandkød, store brune belægninger på tænderne og hos kat især rødt og hævet tandkød.

Katte har en særlig lidelse Feline oral resorptive lesions (FORL). Sygdommen nedbryder tanden, startende i roden og til sidst kronen, hvor der kommer hul i tanden. Dette er meget smertefuldt for katten. Årsagen er endnu ikke klarlagt, men er måske også genetisk. Den eneste behandling er, at fjerne de angrebne tænder så hurtigt som muligt.

Den voksne kat har 30 blivende tænder og den voksne hund har 42 blivende tænder, mælketænderne tabes mellem 4 og 6 måneders alderen. I den periode kan der være lidt dårlige ånde pga tandskift/lidt blødning.

Forebyggelse:

​Væn din hund/kat til at få undersøgt munden. Væn dem til at få børstet tænder og fjernet plaquen, start helst i hvalpe/killingealderen. Giv foder der er tandstensforebyggende. Giv tyggeben osv.

 

Skal vi lave et gratis tandtjek på din kat eller hund? Så kontakt os på tlf. 48 26 11 00 - så finder vi en tid.

Kontakt klinikken i dag

Udfyld formularen her på siden og vi vil snarest vende tilbage på din forespørgsel.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Selskov Dyreklinik er dyrenes foretrukne...

Igennem mange år er glade kunder kommet med deres dyr, og mange af vores kunder er tilbagevendende. Læs et udpluk af de gode anmeldelser her.

Lena Klarholt

"De er super søde og dygtige"

Jette Nimb Voss

​"Dejligt nærvær til hund og mennesker"

Bettina Løgager

"Bedste valg for dit dyr, ingen tvivl"

Firmaprofil​

Selskov Dyreklinik​

CVR: 31974380​

Adresse

Frydenborgvej 11-13

3400 Hillerød - Find vej til klinikken

Kontakt klinikken

Telefon:48 26 11 00

E-mail: info@selskovdyreklinik.dk

Åbningstider

​Man-fre: 8.00-17.00

Lørdag, søndag og helligdage: Se under Vagtdyrlægen​

Besøg også Katteklinikken​

Dyreklinik kun for katte. Trygge rammer for dig og din kat. Rolige omgivelser og god tid.​